James Bond spel

Altijd al eens in de huid van 007 willen kruipen? Of ben je een grote James Bond fan en kan je niet genoeg van de Bond films krijgen. Dan is de James Bond game echt wat voor jou.

Ontstaan van de James Bond game
De James Bond games zijn gebaseerd op gelijknamige films die gemaakt zijn in de serie van Bond films. De eerste Bond game die uitkwam was in het jaar 1983 van de gebroeders Parker. De populariteit van de Bond video games steeg niet snel totdat de game GoldenEye uit kwam. Die werd in 1997 uitgebracht voor de Nintendo 64. Van de game werden meer dan acht miljoen exemplaren verkocht. In 1999 nam Electronic Arts, onder andere bekend van de immens populaire FIFA reeks, het James Bond concept in handen. The World Is not Enough, Tomorrow Never Dies werden onder andere omgezet in Bond games.

Bondfilms als inspiratie
In 2007 stootte Electronic Arts de licentie af en ging Activision verder met de James Bond game en ook hier werden opnieuw filmtitels voor gebruikt. Zo werden Quantum Of Solace en Skyfall gebruikt als inspiraties voor de game. In 2013 zette ook Activision de licentie stop, waarna het een tijdje stil werd rondom de James Bond games. Kevin Bruner, mede oprichter van Telltale Games toonde als laatste interesse om een nieuwe game te maken, maar voorlopig zullen de echte fans het nog moeten doen met de films of de al eerder uitgekomen games.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *