Gratis smartphone bij een abonnement? Hoe gratis is deze?

Wellicht ken je het wel, de aanbiedingen van de nieuwste iPhone gratis bij een nieuw mobiel telefoonabonnement. De afgelopen weken is dit natuurlijk zeker het geval met de nieuwe iPhone 6 die momenteel in twee verschillende varianten op de markt is gebracht. Een mobiel telefoonabonnement afsluiten voor twee jaar in combinatie met de hipste en nieuwste mobiele smartphone. Het is de meest favoriete keuze van de Nederlanders. Maar hoe gratis is deze telefoon en zijn er goedkopere oplossingen?

Waarom ‘geven’ providers telefoons weg bij de aanschaf van een abonnement?

Een logische vraag en het antwoord is ook vrij simpel: ‘Om klanten aan zich te binden!’. Zo ingewikkeld is het dus niet en de consument valt er als een blok voor. Het werkt dus voor de mobiele telecomproviders.

Is deze abonnementsvorm wel zo goedkoop als het lijkt?

Door deze telefoonabonnementen betalen veel mobiele telefoongebruikers zo rond de €40,- á €50,- per maand voor het bellen, sms’en en internetten via hun mobiele telefoon. Dit terwijl deze groep lang niet alle belminuten opmaakt. Het zou voor deze telefoongebruikers dus een stuk goedkoper kunnen. Met bijvoorbeeld een goedkope prepaid of een sim only abonnement zijn er alternatieven genoeg. Met deze alternatieven is menig Nederlander klaar voor €20,- á €25,- per maand. Dit scheelt dus iedere maand de helft en kan over twee jaar tot wel €600,- schelen.

Wat is voor u het goedkoopst?

Dit hangt natuurlijk altijd volledig af van hoeveel u belt, sms’t en mobiel internet. Hoe meer hoe belt hoe gunstiger een groot abonnement is. Hoe minder u belt hoe gunstiger het wordt om te gaan bellen met een simpele prepaid simkaart. Zo’n goedkope simkaart koop je namelijk al voor €5,- en hiermee kunt u direct gebruik maken van alle diensten. Denk er dus van te voren eens goed over na wat voor u het voordeligst is. Simkaarten vergelijken kan u wellicht dus veel geld besparen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *