FIFA 16: alle ins en outs

Op 24 september is het weer zover: de release van de nieuwste game in de FIFA Football-reeks, FIFA 16. Electronic Arts zal de game beschikbaar maken op 7 platforms: PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One, Android en iOS. De game zal niet beschikbaar zijn op Nintendo platforms, zoals de Wii en de Wii U.

 

Vrouwenvoetbal

 

Voor het eerst in 23 games zal het mogelijk zijn om ook vrouwenvoetbal te spelen. Er zullen 12 nationale teams beschikbaar zijn, waaronder Brazilië, Duitsland en de VS. Daarnaast maakte EA reeds bekend dat het spel zelf ook wat aanpassingen heeft ondergaan. No Touch Dribbling luidt de naam van het nieuwe dribbelsysteem, en het zou gamers meer vrijheid geven inzake wanneer en hoe de bal te raken. Dit betekent ook dat er een aantal nieuwe skillmoves mogelijk zijn. Uiteraard zul je No Touch Dribbling beter kunnen toepassen bij meer dribbelvaardige spelers, zoals Lionel Messi.

 

Ultimate team

 

Behalve het nieuwe dribbelsysteem zijn er ook verbeteringen aangebracht wat betreft de controle op het middenveld. Wat de verschillende gamemodes betreft, zullen we de vertrouwde managers- en spelerscarrière weer terug krijgen. Zoals bijvoorbeeld Ultimate Team en nog enkelen. Lionel Messi zal opnieuw op de cover staan, maar met wie verschilt van land tot land. In Azië zal het met Shinji Kagawa zijn, maar bij ons is het nog niet duidelijk. Daarvoor zullen we de berichtgeving nog in de gaten moeten houden, maar waarschijnlijk zullen of Robben of Sneijder aan de zijde van Messi staan. Nu rest ons enkel nog even geduld uit te oefenen voor we ons exemplaar kunnen halen van de nieuwste FIFA.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *