E-learning: interactief leren

Als je mee wil zijn met de nieuwste trends en evoluties in jouw vakgebied is levenslang leren een must. Nieuwe inzichten opdoen en bijleren, daar draait het om. Stilstaan is achteruitgaan en net daarom is e-learning zo belangrijk. De komst van het internet gaf ons heel wat nieuwe mogelijkheden om bijleren zo aangenaam en laagdrempelig mogelijk te maken. Het kan zelfs vanuit je luie zetel. Het enige wat je nodig hebt is een pc, internetverbinding en een gezonde dosis motivatie.

Elektronisch leren

Met e-learning van bEpic is het niet langer nodig om je te verplaatsen naar een klaslokaal en les te volgen bij een docent. Dankzij de onlinetools die vandaag als paddenstoelen uit de grond rijzen, komt de leraar nu bij jou thuis langs wanneer jij dat wil en zolang het jou past. Heel wat cursussen en opleidingen kan je dan ook perfect zelfstandig studeren. Een online opleiding is meestal ook minder duur dan een klassieke cursus. Kosten voor een leslokaal, informatica-infrastructuur en handboeken vallen weg. Het is dus niet meer dan logisch dat je online cursussen aan een democratische prijs kan volgen van bij je thuis of op je werkplek.

Ruim aanbod

Natuurlijk kan je niet voor elke opleiding een e-learning cursus volgen. Zo is het nog steeds beter om een nieuwe taal te leren op de klassieke manier. Het is dan ook van groot belang om goed na te gaan hoe online leren op de meest doeltreffende wijze kan ingezet worden.
Het aanbod e-learning opleidingen wordt wel steeds groter. Wil je een softwareprogramma onder de knie krijgen ? Dan bestaan er verschillende online cursusformules waarbij je de hulp van een coach kan inroepen. Die begeleidt en geeft je feedback van op afstand. Vind je dat het tijd is voor een nieuwe hobby ? Tekenles volgen of een muziekinstrument leren bespelen: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Professionele toepassingen

E-learning is niet enkel een grote troef in je persoonlijke leven. Ook het bedrijfsleven heeft deze manier van bijscholing ontdekt en helemaal omarmd. Zo zijn er heel wat ondernemingen die hun werknemers online opleidingen laten volgen van op hun eigen werkplek. Hiermee realiseren deze bedrijven een aanzienlijke besparing in hun opleidingskosten. De opleidingsmodules zijn niet alleen zeer efficiƫnt en doelgericht opgebouwd. De werknemers hoeven zich ook niet langer te verplaatsen naar een opleidingscentrum en kunnen in vele gevallen de cursus volgen wanneer het hen uitkomt. Tijdsbesparing en een efficiƫnte tijdsindeling zijn hiervan de positieve gevolgen.
Het is dus overduidelijk dat deze vorm van onderwijs en bijscholing in de toekomst enkel maar aan belang zal winnen. Bedrijven en onderwijsinstellingen zijn alvast op de kar gesprongen. Jij nu ook ?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *